پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

خطای کنکورد در سرمایه گذاری

  • کد خبر: ۱۵۴۵۳۱
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۱
خطای کنکورد در سرمایه گذاری
در ماه‌های گذشته با شروع نوسان بازار‌هایی مانند طلا، سکه، دلار و خودرو افراد زیادی برای حفظ ارزش پول خود وارد این بازار‌ها شدند.

هواپیمای کنکورد را ایرباس و بریتیش ایرکرافت به طور مشترک طراحی کرده بودند. این هواپیما انقلابی در صنعت طراحی هواپیما به شمار می‌آمد. سرعت آن مافوق سرعت صوت بود و مسافران را ظرف مدت پنج ساعت از لندن به نیویورک می‌رساند. با این همه، هر دو شرکت دریافته بودند که این هواپیما شانسی برای موفقیت تجاری ندارد، زیرا هزینه‌های تعمیر و نگهداری و همین طور مصرف سوخت آن بسیار بالا بود، اما هر دو شرکت همچنان اصرار داشتند که پروژه کنکورد را ادامه دهند. استدلالشان این بود که پول بسیار زیادی را برای پروژه کنکورد خرج کرده اند و اکنون نمی‌توانند کنار بکشند. نتیجه معلوم بود؛ آن‌ها مجبور شدند پروژه را با زیان بسیار هنگفت تری رها کنند.

در ماه‌های گذشته با شروع نوسان بازار‌هایی مانند طلا، سکه، دلار و خودرو افراد زیادی برای حفظ ارزش پول خود وارد این بازار‌ها شدند. برخی از آن‌ها کسانی بودند که در زمان شروع افزایش قیمت‌ها به این بازار‌ها ورود کردند، اما همچنان روند رشد قیمت‌ها موجب شد تا برای به دست آوردن سود بیشتر در بازار بمانند.

در این میان کسانی نیز بودند که وقتی قیمت‌های طلا، سکه و دلار به اوج خود رسید و نگران جاماندن از سوددهی بازار و کاهش ارزش سرمایه‌های خود بودند، وارد بازار شدند. با این حال بعد از ریزش بازار بسیاری با تصور اینکه ممکن است این ریزش موقتی باشد، حاضر به خروج سرمایه‌های خود از این بازار‌ها نشدند.

در ادامه و با تشدید ریزش بازار‌ها آنچه که به نظرشان می‌آمد این بود، اکنون که دچار زیان شده ام، همچنان در بازار می‌مانم. همین تصور موجب شد تا آن‌ها در تصمیم‌های خود به سیگنال‌هایی که در حال ارسال به بازار‌های سرمایه‌ای بود توجه نکنند. نتیجه این تصمیم هم ریزش بیشتر بازار‌ها و دوچندان شدن ضرر و زیانشان بود، اما چرا افراد چنین تصمیمی گرفتند که در عمل به از دست رفتن سرمایه بیشترشان منجر شد؟

در فضای سرمایه گذاری به کاری که این افراد انجام دادند، خطای کنکورد می‌گویند. آن‌ها با اینکه می‌دیدند تصمیمشان منجر به ایجاد ضرر و زیان مالی شده است، اما به دلیل اینکه از نظر ذهنی تمرکزشان بر روی ضرر و زیان‌های وارده بود، همچنان در بازار ماندند و از آن خارج نشدند. اما برای اینکه دچار چنین خطایی در حوزه‌های سرمایه گذاری نشویم، هنگام ورود به یک حوزه سرمایه گذاری برای خودمان هدف گذاری کنیم.

به عنوان نمونه وقتی که به مقدار مشخصی از رشد رسیدیم یا به میزان اصل سرمایه، بازار سوددهی داد دست کم اصل سرمایه خود را خارج کنیم تا در صورت ریزش بازار اصل سرمایه مان حفظ شود. در مرحله بعدی و با دریافت سیگنال‌های ریزشی، سرمایه خود را قبل از ضرر بیشتر خارج کنیم. این دو راهبرد موجب می‌شود تا احتمال زیان دهی مان کمتر شود. با این همه، خطای کنکورد در تصمیم گیری‌ها زیان زیادی را به افراد می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->