رکورد ورود پول حقیقی به بورس در ۱۳ ماه اخیر شکسته شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت روز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | فونیکس FX به ۲ میلیارد و ۴۷۵ میلیون تومان رسید قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | رشد ۱۷ میلیونی ساینا اتوماتیک خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی از مناطق جنوبی استان آغاز شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت ۴ قلم کالای اساسی تعیین شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۳۷ هزار مبارزه با آفت سن گندم در خراسان رضوی، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرازیر شدن ۵.۵ همت پول حقیقی به بورس | جهش حدود ۸۰ هزار واحدی شاخص کل (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز طرح نظارت بر محصولات لبنی و برنج در خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه سوخت از مرداد امسال به کارت‌های بانکی منتقل می‌شود جلوگیری از ترخیص ۹۰ درصدی پارچه‌های نساجی ممنوعیت واردات کالا‌های مشابه داخل لغو شد؛ نگرانی از تکرار دهه ۹۰ | زیپ و تله موش در راه ایران؟ رئیس‌کل بانک مرکزی: امسال حتماً حذف چهار صفر از پول ملی را عملیاتی می‌کنیم گفت‌و‌گو با ۴ کارگر خراسانی حاضر در دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب | رنج‌هایی که گفتنی شد افت بیش از ۲۰۰ هزار تومانی نرخ طلا در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دولت به دنبال سود بیشتر از افزایش نرخ ارز نیست | هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی مخفی بماند قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۸۳ هزار تومان معاون وزیر راه: میانگین دوره انتظار خانه‌دارشدن ۲۷ سال است بررسی قیمت حبوبات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیا چیتی را بیشتر از این قیمت نخرید قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد چرایی صف‌های طولانی وام ازدواج در بانک‌ها آیا حق مسکن کارگران در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟ رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است | خالی‌بودن بازار مسکن از خریدار و فروشنده (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت عمده‌فروشی میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیار و گوجه کیلویی چند است؟ قیمت برنج هندی در آستانه میلیونی‌شدن پیش‌فروش بلیت قطار خرداد ۱۴۰۴ آغاز شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روز عرضه یا تقاضا؟ پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | منتظر صعود باشیم؟
سرخط خبرها

خطای کنکورد در سرمایه گذاری

  • کد خبر: ۱۵۴۵۳۱
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۱
خطای کنکورد در سرمایه گذاری
در ماه‌های گذشته با شروع نوسان بازار‌هایی مانند طلا، سکه، دلار و خودرو افراد زیادی برای حفظ ارزش پول خود وارد این بازار‌ها شدند.

هواپیمای کنکورد را ایرباس و بریتیش ایرکرافت به طور مشترک طراحی کرده بودند. این هواپیما انقلابی در صنعت طراحی هواپیما به شمار می‌آمد. سرعت آن مافوق سرعت صوت بود و مسافران را ظرف مدت پنج ساعت از لندن به نیویورک می‌رساند. با این همه، هر دو شرکت دریافته بودند که این هواپیما شانسی برای موفقیت تجاری ندارد، زیرا هزینه‌های تعمیر و نگهداری و همین طور مصرف سوخت آن بسیار بالا بود، اما هر دو شرکت همچنان اصرار داشتند که پروژه کنکورد را ادامه دهند. استدلالشان این بود که پول بسیار زیادی را برای پروژه کنکورد خرج کرده اند و اکنون نمی‌توانند کنار بکشند. نتیجه معلوم بود؛ آن‌ها مجبور شدند پروژه را با زیان بسیار هنگفت تری رها کنند.

در ماه‌های گذشته با شروع نوسان بازار‌هایی مانند طلا، سکه، دلار و خودرو افراد زیادی برای حفظ ارزش پول خود وارد این بازار‌ها شدند. برخی از آن‌ها کسانی بودند که در زمان شروع افزایش قیمت‌ها به این بازار‌ها ورود کردند، اما همچنان روند رشد قیمت‌ها موجب شد تا برای به دست آوردن سود بیشتر در بازار بمانند.

در این میان کسانی نیز بودند که وقتی قیمت‌های طلا، سکه و دلار به اوج خود رسید و نگران جاماندن از سوددهی بازار و کاهش ارزش سرمایه‌های خود بودند، وارد بازار شدند. با این حال بعد از ریزش بازار بسیاری با تصور اینکه ممکن است این ریزش موقتی باشد، حاضر به خروج سرمایه‌های خود از این بازار‌ها نشدند.

در ادامه و با تشدید ریزش بازار‌ها آنچه که به نظرشان می‌آمد این بود، اکنون که دچار زیان شده ام، همچنان در بازار می‌مانم. همین تصور موجب شد تا آن‌ها در تصمیم‌های خود به سیگنال‌هایی که در حال ارسال به بازار‌های سرمایه‌ای بود توجه نکنند. نتیجه این تصمیم هم ریزش بیشتر بازار‌ها و دوچندان شدن ضرر و زیانشان بود، اما چرا افراد چنین تصمیمی گرفتند که در عمل به از دست رفتن سرمایه بیشترشان منجر شد؟

در فضای سرمایه گذاری به کاری که این افراد انجام دادند، خطای کنکورد می‌گویند. آن‌ها با اینکه می‌دیدند تصمیمشان منجر به ایجاد ضرر و زیان مالی شده است، اما به دلیل اینکه از نظر ذهنی تمرکزشان بر روی ضرر و زیان‌های وارده بود، همچنان در بازار ماندند و از آن خارج نشدند. اما برای اینکه دچار چنین خطایی در حوزه‌های سرمایه گذاری نشویم، هنگام ورود به یک حوزه سرمایه گذاری برای خودمان هدف گذاری کنیم.

به عنوان نمونه وقتی که به مقدار مشخصی از رشد رسیدیم یا به میزان اصل سرمایه، بازار سوددهی داد دست کم اصل سرمایه خود را خارج کنیم تا در صورت ریزش بازار اصل سرمایه مان حفظ شود. در مرحله بعدی و با دریافت سیگنال‌های ریزشی، سرمایه خود را قبل از ضرر بیشتر خارج کنیم. این دو راهبرد موجب می‌شود تا احتمال زیان دهی مان کمتر شود. با این همه، خطای کنکورد در تصمیم گیری‌ها زیان زیادی را به افراد می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->